Sprakel toertocht 2-6-2024

Toer informatie.

Route & locatie.

Op zondag 2 juni organiseert Wielervereniging Lonneker weer de Sprakeltoer. Start en finish zijn, anders dan vorig jaar, bij de kantine van voetbalvereniging LSV in Lonneker. Ook dit jaar hebben we weer de twee routes over de weg (hier beschreven), maar vanwege het succes van de gravelversie van vorig jaar hebben we besloten die te handhaven. Meer informatie daarover vindt u bij de aparte beschrijving van de “Sprakeltoer gravel” op Fietssport.nl
Op de weg hebt u de keuze uit een route van 85 km en een van 125 km lengte. Beide routes voeren u over voornamelijk kleine en rustige wegen, en gaan in noord-oostelijke richting. Vanaf de start vertrekt u richting Oldenzaal en dan over De Poppe naar de grens en dan naar de noordkant van Gildehaus. Hier splitst de route zich. De 85km gaat langs Gildehaus via Bad Bentheim naar de pauze in Ohne. De lange route doet een extra lus, eerst noordelijk naar Brandlecht (met een pauze), dan naar het verste punt net voorbij Emsburen, en dan via Salzbergen naar de tweede pauzeplek in Ohne. Vanaf Ohne worden kleine wegen gevolgd over de Rothenberge, onder Ochtrup door en via Epe naar de grensovergang bij Glanerbrug. Vanaf daar is het nog maar even naar de finish bij de Almhutte.

LET OP: De lange route wordt niet gepijld maar kan ALLEEN met GPS worden gereden. De korte route is volledig gepijld maar de GPS-track kan ook worden gedownload. De track is voor deelnemers twee dagen voor de tocht te downloaden van fietssport.nl en van de website van de vereniging (www.wvlonneker.nl). Ook kunt u ze via Komoot rijden (link volgt nog)

Helm dragen is verplicht
Deelnemers dienen zich aan de geldende verkeersregels in Nederland en Duitsland te houden

Start van de 85km route is tussen 9:00 en 10:00 uur, de 125km route start tussen 8:00 en 9:00 uur.
Startpunt is de kantine van voetbalvereniging LSV, Spölminkkamp 40 in Lonneker (Enschede). Parkeerruimte is in ruime mate voorhanden.
Deelnamekosten zijn €5,-; NTFU-leden betalen €4,- en voor leden van WV Lonneker is deelname kosteloos.

Sprakeltoer 85 km


Sprakeltoer 125 km

We nodigen je uit om je bij onze mooie club aan te sluiten.