Sprakel toertocht 2-6-2024

Toer informatie.

Route & locatie.

Op zondag 2 juni organiseert Wielervereniging Lonneker weer de Sprakeltoer. Start en finish zijn, anders dan vorig jaar, bij de kantine van voetbalvereniging LSV in Lonneker. Ook dit jaar hebben we weer de twee routes over de weg (hier beschreven), maar vanwege het succes van de gravelversie van vorig jaar hebben we besloten die ook te handhaven.

Routes

Op de weg heb je de keuze uit een route van 85 km en een van 125 km lengte. We hebben gezocht naar zoveel mogelijk kleinere wegen, en liefst met asfalt, maar een stukje klinkers hier en daar kom je zeker tegen, en degenen die de kortere route rijden zullen ook nog wat kasseitjes voor de wielen krijgen.

Het rondje wordt met de klok mee gereden. Vanaf Lonneker via Oldenzaal naar De Poppe (grensovergang) en Gildehaus. De kortere route rijdt dan via Bentheim naar de gezellige pauzeplek in Ohne waar Jens Lansmann je zal verwelkomen bij restaurant Dreihus. Terug kom je langs de Rothenberg en onder Gronau en Epe langs via Glanerbrug weer naar Lonneker. Op de langere route ga je van Gildehaus noordwaarts naar de eerste pauzeplek (die zit dus vroeg in de route) nog een stukje verder Duitsland in, en steek je uiteindelijk de Ems ook nog over voordat je net als de andere route in Ohne terechtkomt voor de tweede pauze.

Voor de gravelers hebben we dit jaar ook twee afstanden, eentje van 85 en eentje van 110 km. Het gaat ruwweg in dezelfde richting als de wegritten maar we hebben deels bekende, deels minder bekende paadjes opgezocht. Het principe: de weg moet zo hard zijn dat je er met een racefiets met dikke banden op zou moeten kunnen rijden. Dus hooguit een enkele keer een boerenpad, geen mul zand en geen modderpaden. Beide routes voeren via Oldenzaal en het Lutterzand naar de pauzeplek die wordt gedeeld met de weg-rijders. De kortere gaat dan via het Bentheimerforst, het Gildehauservenn en de Dinkelroute weer naar Lonneker, terwijl de langere ook nog de pauzeplek in Ohne aandoet.

Bewegwijzering

UITSLUITEND DE 85km WEGROUTE wordt uitgepijld. De andere routes kunnen alleen via GPS worden gereden. Beschikbaarheid van de tracks:

  • De tracks zijn voor op Fietssport.nl ingeschreven deelnemers twee dagen voor de tocht te downloaden.
  • Op deze website kun je ze vanaf 30 mei downloaden
  • Op deze website komen vanaf 30 mei de downloadlinks
  • Bij de start komen QR-codes waarmee je de tracks kunt downloaden

Gedrag onderweg

Helm dragen is verplicht.

De tocht gaat door Duitsland, dus denk om je internationaal geldige identiteitsbewijs.

Deelnemers dienen zich aan de geldende verkeersregels in Nederland en Duitsland te houden.

De gravelers komen zowel in Nederland als in Duitsland door diverse natuurgebieden, waarvoor we vergunning moeten aanvragen. Overeenkomstig de vergunningen wijzen wij de deelnemers er expliciet op dat het niet is toegestaan om de doorgaande paden te verlaten.

Starttijden:

Wegrit 85km            9:00-10:00 uur

Wegrit 125km         8:00-9:00 uur

Gravelrit 85km        8:00-9:00 uur

Gravelrit 110km     8:00-9:00 uur

Van start gaan buiten de starttijden kan tot gevolg hebben dat je op een nog niet / niet meer bezette pauzeplek komt.

Locatie:

Startpunt is de kantine van voetbalvereniging LSV, Spölminkkamp 40 in Lonneker (Enschede). Parkeerruimte is in ruime mate voorhanden.

Deelnamekosten zijn €5,-; NTFU-leden betalen €4,- en voor leden van WV Lonneker is deelname kosteloos.

 

Sprakeltoer 85 kmSprakeltoer 125 KM


Sprakeltoer gravel 85


Sprakeltoer gravel 110 km


We nodigen je uit om je bij onze mooie club aan te sluiten.