Lonneker molentocht 25-8-2024

Lonneker Molentocht
25 augustus 2024

Toer informatie.

Race en Graveltocht 

Route & locatie.

Op zondag 25-8-2024 a.s. (laatste  zondag van augustus) wordt de Lonneker Molentocht weer gehouden. Ook hier, net als bij de Sprakeltoer, zal naast de wegrit van 90 km ook een Molentocht gravel zijn uitgezet, en wel in twee afstanden 50 km en110 km.
Racetocht
De Race route is ongeveer 90 km lang en voert ons door Twekkelo, langs de watermolen van Oele, Kerspel Goor, langs kasteel Nijenhuis, naar de pauzeplaats bij zalencentrum Beltman in Diepenheim. Na de pauze komt u langs de prachtige watermolen De Haller, en dan verder via binnenwegen door Markvelde, langs de watermolen van Haaksbergen, door het Haaksbergerveen via Knalhutte, Aamsveen en Glanerbrug terug naar Lonneker. Tenslotte kom je langs de prachtige molen van Lonneker.
Graveltocht
De 110km lange versie gaat net als de wegtocht langs de molens van Oele, Diepenheim, Haaksbergen en Lonneker. Onderweg naar de eerste pauze in Diepenheim worden mooie (gravel-) wegen aangedaan zoals in Hof Espelo, langs het Kristalbad, langs de zuidkant van Delden en rondom de kastelen van Diepenheim. Dan komt u langs de watermolen De Haller en zit er een beetje asfalt in, maar na korte tijd wordt de gravel weer aangedaan op weg naar de voormalige roemruchte dancing aan de Haaksbergerstraat, en dan gaat het door het Lankheet, langs de watermolen van Haaksbergen, door het Haaksbergerveen en over het Buurserzand naar de tweede pauze op camping Bek’n Schop. Vandaar is het nog maar een klein stukje over het Groot Bunink, het Smalenbroek en langs het Aamsveen weer naar Lonneker.
Mocht u 110km gravelen teveel vinden, of wilt u vast weer proeven aan het ATB-seizoen maar hebt u geen gravelfiets dan is de korte route misschien iets voor u. Deze route (50km) volgt de het traject van de lange route tot aan het natuurgebied naast de verbrandingsoven van Twence, en snijdt dan af via Usselo naar de pauze bij camping Bek’n Schop, alwaar de route van de lange versie wordt gevolgd. U zult u verbazen hoeveel mooie gravelpaadjes u op dit “gravelrondje Enschede” tegenkomt.
Kosten
De inschrijvingskosten zijn € 4,00 voor NTFU leden en € 5,00 voor niet-leden Voor verenigingsleden en jongeren tot 16 jaar is de deelname gratis.
Inschrijving
U kunt voorinschrijven op Fietssport.nl:
Wegtocht: https://www.fietssport.nl/inschrijven/54299/molentocht
Graveltocht: https://www.fietssport.nl/inschrijven/55134/molentocht-gravel
U kunt ook ter plekke inschrijven. Contante betaling is mogelijk maar we geven de voorkeur aan betaling met uw pinpas.
Routebegeleiding
De GPS-tracks van alle routes zijn te downloaden van de website van de vereniging, en van Fietssport.nl na inschrijving. Bij de start liggen ook QR-codes die u naar de websites met de downloadlinks sturen op wvlonneker.nl, fietssport.nl en komoot.
U
itsluitend de wegtocht is gepijld, de graveltochten worden NIET uitgepijld
Start
De start is vanaf de kantine van LSV, aan het Spölminkskamp 40 te Lonneker
Wegtocht 90km: 8:00 – 9:30 uur
Graveltocht 110km: 8:00 – 9:00
Graveltocht 50km: 9:00 – 10:00 uur

 
 

Molentocht 90 km

Gravelrit 110 km
 

Gravel 50 km
 

We nodigen je uit om je bij onze mooie club aan te sluiten.

See our other event

Other event

Sprakel toertocht 2-6-2024

Toertochten

Clubtocht 15 mei 2022

Toertochten

Wintertocht MTB 12-1-2025

Toertochten

Slot tocht 25-9-2022

Toertochten